neděle, března 29, 2009

Vášnivý polibek je symbolickým nácvikem soulože

Podle sexuologa Radima Uzla je vášnivý polibek symbolickým nácvikem soulože. Klasický polibek je nejspíš zbytkem vzájemného kousání, ke kterému docházelo při páření. To může být součástí sexuálního kontaktu i dnes. Často signalizuje přítomnost sadomasochismu. Ve staré Indii to ale zřejmě takhle nevnímali. Ve slavné Kámasútře najdeme šest jasně definovaných způsobů milostného kousnutí. 

Hlavním líbacím orgánem jsou samozřejmě rty. Aby byly přitažlivé, musí být hladké a vlhké. Moudrý muž se prý nedívá ženě nejprve na prsa, ale na rty. Jejich tvary i barva mu mohou prozradit jistý stupeň erotické a sexuální aktivity. Mnohé ženy proto používají vyzývavé rudé rty jako sexuální lákadlo. Podobně jako třeba některé opice svůj červený zadek. :))))

Jazyk i sliny hrají důležitou roli
Jazyk je dalším orgánem, který se v líbání výrazně angažuje. Pokud se vzájemně dotkneme špičkami jazyků, které jsou bohaté na nervová zakončení, dojde k intimnímu kontaktu, který představuje analogii koitu. Polibek proto není jen úvodem k pohlavnímu styku, tedy milostnou předehrou, ale také jeho symbolickým nácvikem. 

V poslední době obohatil odbornou literaturu o líbání výzkum chuťových aspektů slin. Jejich prostřednictvím prý muž podvědomě hodnotí plodnost své partnerky. V období plodnosti totiž obsahují více ženského hormonu estrogenu, a to prý změní jejich chuť. 

Možná jde o obdobu mužské preference blondýnek. Navzdory všem vtipům o nich dávají prý těmto ženám přednost. Blonďatá barva vlasů je totiž hormonálního původu. To se samozřejmě netýká blondýn chemických. U nich bychom mohli považovat použití peroxidu za jakousi kamufláž a falešné lákadlo. 

Lstivá mužská taktika
Ale zpět k polibkům. Také muž předává ženě vlhkým polibkem hormony. Tentokrát se jedná o mužský hormon testosteron. Takový polibek, kterému se z neznámých důvodů říká francouzský, je lstivou mužskou taktikou. 

Malé množství testosteronu, které ženě předá, u ní může vyvolat vyšší sexuální žádostivost!! Není prý divu, že si silnější pohlaví v takovýchto vášnivých polibcích libuje víc než to slabší.

Zdroj: Novinky.cz

Žádné komentáře: