sobota, ledna 24, 2009

Školní sex hýbe republikou

Z blogů iDNES.cz

Skandál s pornofilmem učitelky s žákem skoro vypadá jako vítané lechtivé uvolnění po náročném týdnu, kdy chořeli a umírali slavní lidé, hrozil chlad a dusila nás hospodářská krize. Kdyby zde však nebyla oběť, které se zatím dokázaly zastat jen ojedinělé hlasy v diskusích.

Většina totiž zjednodušeně předpokládá, že 35letá angličtinářka zneužila svého postavení a svedla nevinné mladíky. Ale nebylo tomu naopak? Neznamená zdánlivě velký věkový rozdíl spíš nevýhodu pro mladou ženu, která dospívala v přelomových letech po roce 1989, kdy byla na většině škol sexuální výchova tabu?

Na druhé straně „kameraman“ a druhý protagonista inkriminovaného videa jsou bezesporu zkušení borci, kteří sexuálně vyspěli pomocí intenzivního sledování porna. Čili pokud jde o znalosti sexuálních praktik, je věk zúčastněných přesně obrácený. Přestože si angličtinářka v diskusích vysloužila bezpočet hanlivých oslovení, nešlo o ženu, která by v tomto směru měla natrénováno. Tudíž se nám dostalo tvrdého důkazu, že do života naplno vstoupila generace, která z větší či menší části vyrostla na pornu. Přesněji řečeno, kterou nechaly naše kultura a naše školství, zdravotnictví i média vyrůst na pornu.

Nejvyšší čas, abychom si uvědomili, že akcie, HDP nebo směnné kurzy také nejsou všechno. Snad začnou jednat i odborníci příslušných profesí.

O autorovi| JAN ŠESTÁK, sestak.blog.iDNES.cz

Žádné komentáře: